Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Бивш директор на Даймлер-Мерцедес изнесе лекция в Перник

Публична лекция на тема „Авангарден дизайн на автомобили“ изнесе проф. Харалд Лешке, бивш директор на отдел „Корпоративен и иновативен дизайн“ на Даймлер-Мерцедес в сградата на Минната дирекция.
Гости на събитието бяха областният управител на област Перник – Людмил Веселинов, както и зам.-кметът на община Перник – Стефан Кръстев. Форумът бе организиран от Европейски политехнически университет – Перник и имаше за цел да представи възможностите, които предлага учебната програмата „Инженерен дизайн“ на висшето учебно заведение. Студентите, които изберат да се обучават за бакалаври и магистри в специалността „Инженерен дизайн“, ще получат знания и умения от професионално направление „Общо инженерство“, с фокус върху интегрирани системи за дизайн и производство, бутиков дизайн, дизайн на жизнена среда, договаряне на дизайнерския труд и авторското право, дизайнерски експертизи, декоративни и експозиционни покрития в дизайна.
Интердисциплинарната подготовка дава възможност за реализация на дизайнерите в широк кръг от областта на инженерния дизайн, оценка, консултации и експертно мнение по отношение на ергономични и дизайнерски проблеми, както и развитие в областта на маркетинга и рекламата.
Специалността бе представена от ректора на университета проф. Марин Маринов.
В рамките на събитието бившият директор на отдел „Корпоративен и иновативен дизайн“ на Даймлер-Мерцедес, проф. Харалд Лешке и председателя на УС на „Националната асоциация за дизайн и реклама“, проф. Сашо Драганов представиха иновативни съвременни концепции за авангарден дизайн на транспортни средства и изделия.
Инициативата се провежда съвместно с Областна администрация – Перник и община Перник.
Източник: perniknews.com

Подобни публикации

Back to top button