Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Фестивал “Еньовден” на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България ще се състои в Перник

Регионален фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България ще се състои в Перник на Еньовден (24 юни), съобщиха от най-голямото пернишко кметство “Изток”.

Фестивалът има конкурсен характер и се организира за единадесета поредна година. Той представя богатството и разнообразието на българския фолклор, съхранен от възрастните хора. На сцената в местността “Ладовица” ще се изявят над 300 индивидуални участници от пет области – Перник, София, Благоевград, Кюстендил и Смолян. Те са представители на читалища и на пенсионерски клубове.

Празникът се организира от Народно читалище “Искра 1960 г.” с финансовата подкрепа на община Перник, кметство “Изток” и пенсионерски клуб “Ален мак”. Откриването на фестивала ще започне с музикален поздрав в изпълнение на певицата Анета Асенова и акордеониста Мартин Борисов.

Най-добре представилите се групи на регионалния фестивал ще бъдат удостоени с плакети, най-харесаните индивидуални изпълнители ще бъдат наградени с медали. Всички участници ще получат грамоти.

Миналата година в проявата са се изявили 230 самодейци.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button