Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Профилакториумът в Перник с нова апаратура

С нов уред за следоперативни и възстановителни процедури на пациенти ще разполага Профилакториумът в Перник

Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация (Профилакториум) в Перник ще разполага с още един нов апарат. Той ще подпомага пациенти при следоперативни и възстановителни режими вследствие на прекаран инсулт, както и страдащи от различни нервно-мускулни заболявания.

Уредът, представляващ велоергометър за пасивно и активно раздвижване на долен и горен крайник, е на стойност около 10 000 лв. и е закупен със собствени средства на болничното заведение. Това съобщи за БТА директорът му Емил Ненков. Апаратът SP – 1100 е от висок клас и разполага с множество функции. Той ще бъде доставен от Австрия в рамките на близките дни. Процедурите с новия уред ще бъдат безплатни и ще се покриват с направление.

Ненков коментира, че залата за физиотерапия към Профилакториума вече е с изцяло подменена нова апаратура. Обмисля се закупуването на още два уреда – високоинтензивни лазер и магнит.

Капацитетът на рехабилитационната болница в Перник е 60 легла. Броят на настанени пациенти към днешна дата е 52.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button