Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

С училищно шествие, фолклорен концерт, награждаване и различни музейни експозиции, ще отбележат утрешния 24 май в Перник

Перник ще отбележи тържествено Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, съобщиха от общинската администрация.

Празникът утре ще започне в 11:00 ч. с дефиле. В него ще се включат над 3000 ученици и учители от Перник. Колоната ще бъде предвождана от ученическия оркестър на най-старото пернишко учебно заведение – Шесто Средно училище “Св. св. Кирил и Методий”, което през този месец отбеляза 180-годишен юбилей.

От 12:00 ч. на сцената пред Двореца на културата в миньорския град ще започне фолклорен концерт с участието на Ансамбъл “Граово” с ръководител Александър Нецов и детския фолклорен ансамбъл “Чудно оро” с ръководител Йовчо Георгиев.

В празничния ден, в тържествената зала на Минната дирекция, ще бъдат връчени отличията “За принос” на заслужили учители, културни дейци и журналисти. През целия ден експозициите на Регионалния исторически музей ще бъдат отворени и със свободен вход за желаещите да ги посетят.

Утрешният празник ще бъде отбелязан и в останали общини от област Перник с шествия, тематични музикално-поетични програми и награждавания на учители, ученици, творци и читалищни дейци.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button