Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Студентки от Брезник и Ноевци създават еко свещи и букети

Находчивост с прилагане на оригиналност. Така може да се опише бизнесът, който две млади момичета от Брезнишко са създали съвсем наскоро. 

“Soyful – handmade candles & gifts” се казва начинанието на Марина и Каролина, които са от град Брезник и брезнишкото село Ноевци. Още от името става ясно, че двете момичета, създават соеви продукти. “В момента и двете следваме висше образование, втора и трета година, със специалности “Творчески индустрии и бизнес“ и “Реклама“. Започнахме да произвеждаме нашите ръчно изработени соеви свещи средата на януари тази година”, споделят Марина и Каролина. Те изработват соеви свещи, които освен че са ароматни и красиви, са безопасни за здравето на човека. “Соевите свещи са безопасни и екологични, за разлика от парафиновите такива. Соевият восък е направен от органични и биоразградими компоненти, които не отделят вредни вещества при изгаряне. Тъй като соевият восък изгаря по-чисто от парафиновия восък, ароматът от етеричните му масла е по-приятен и по-силен от химичните аромати, добавени към парафина. Често се случва хората да се оплакват от главоболие, когато горят парафинови свещи, но като цяло това не се дължи на аромата на восъка, а по-скоро от токсините, които той изпуска във въздуха. Соевият восък предлага много предимства пред парафиновия восък – някои от които повечето хора дори не осъзнават. От излъчването на по-силни аромати до по-здравословното изгаряне, има много причини да използвате соеви ароматни свещи вместо парафинови”, поясняват Марина и Каролина.

Двете студентки са любители на домашния уют, красивите свещи и хубавите, силни аромати. Идеята им за създаване на “Soyful – handmade candles & gifts” се зародила от традиция, която Марина и Каролина спазват от години. “Имаме дългогодишно приятелство, през което сме си създали малка традиция за всеки повод да си подаряваме свещ. Тъй като сме студентки и имаме повече свободно време, искахме да създадем нещо свое. Решихме да започнем да творим нещо, което ни доставя удоволствие. Обичаме да радваме близките си хора с персонализирани подаръци и решихме, че е по-добре да ги изработим ние, така подаръкът има и сантиментална стойност. Все пак всеки би бил очарован от ръчно изработен подарък, нали така?”, казват двете студентки.

Те изработват соевите свещи с богата гама от цветове и ги изливат в различни по размер чаши и бурканчета, които след изгарянето на свещта могат да бъдат използвани отново. “Използваме безвредни ароматни масла, като за момента предлагаме ванилия, шоколад, горски плодове и кокос. Разполагаме с различни по размер форми, някои от тях са цветя, плодове и сърчица. Свещите ни могат да бъдат изцяло персонализирани по желание на клиента. Погрижили сме се и за опаковката на свещите, която представлява красива кутия с панделка и стикер с логото ни”, добавят предприемчивите момичета. Техни клиенти са предимно жени, които купуват свещите както за лична употреба, така и за подарък. Някои от клиентите им предпочитат да не ги изгарят, а да ги използват като декорация за дома.

На този етап продуктите на Марина и Каролина се предлагат във Фейсбук и Инстаграм страниците Soyful.candles.gifts, също така е възможно и лично предаване за градовете Брезник, Перник и София. Те използват и куриерските услуги на фирмите “Speedy” и “Еконт”. В зависимост от поръчката и наличността, с която разполагат, изработката може да отнеме няколко дни. Наскоро Марина и Каролина предложиха свои продукти на базар за ръчноизработени продукти в ритейл парка “Перник Плаза”.

“Пожелаваме на всички да се радват и оценяват малките неща, защото имат много по-голяма стойност от скъпите подаръци. Отправяме призив към хората да се замислят колко всъщност важен е ръчният труд и че не бива да го подценяваме. От Soyful с любов”, завършват Марина и Каролина.

Разгледайте снимки от продукти на двете студентки от Брезнишко:

Източник: zapadno.com

Подобни публикации

Back to top button