Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Студио “Меден глас” със златен медал

Студио “Меден глас” към брезнишкото училище с първа награда и златен медал от конкурса “Пиленце пее”, Д. Миланов печели стипендия за деца с изявени дарби

Литературно-музикално студио “Меден глас” с ръководител Николина Байкова към брезнишкото средно училище “Васил Левски” е удостоено с награда от XII-ия национален музикален и танцов конкурс “Пиленце пее” ‘2023 в София, предаде репортер на Zapadno.com.

Конкурсът се проведе от 7 до 22 октомври в Дом на културата “Искър” в столицата. Създател и основен организатор е софийското народно читалище ”Надка Караджова-2012”.
Дванадесетото издание на националния конкурс ”Пиленце пее” ‘2023 е включено в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от Министерството на културата на Република България с предоставяне на стипендии за участници от VIII до XII клас, индивидуален изпълнител до 18-годишна възраст на народно пеене, поясниха организаторите.

 

Представянето на участниците е оценено от жури, съставено от доцент доктор Бинка Добрева, Величка Николова, Янка Рупкина, Лиляна Галевска и Йордан Станимиров.

 

На сцената на конкурса талантливите изпълнители от литературно-музикално студио “Меден глас” се представиха с Котленска китка, Шопска китка и Шопски припевки. Това поясни за Zapadno.com ръководителят на студиото Николина Байкова. Давид Миланов от студиото получава специална награда – едногодишна стипендия за деца с изявени дарби.

Източник: zapadno.com

Подобни публикации

Back to top button