Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

В Перник ще бъде представена изложба на везбарката Еглика Стефанова

Изложба , наречена “В света на българската шевица”, ще представи в Перник везбарката Еглика Стефанова. Тя ще бъде открита на 22 май в галерия “Марин Гогев” в кметство “Изток”, съобщиха от Народно читалище “Съзнание 1922 г.”.

Стефанова ще покаже уникални и бродирани лично от нея творения, изработвани в продължение на над 60 години.

Майсторката, родена в Брезник през 1956 г., е сред петте прочути везбарки на автентична българска шевица в Софийската задруга на майсторите, където е приета през 1988 г. От 2006 г. е член и на клуб “Българска бродерия”. Стефанова е участвала в различни изложби в страната. Организирала е и свои. През годините е работила като счетоводител в Общинския съвет в родния си град и бившия завод “Пектин” в Перник. Била е и копист на сито печат. От 40 години Еглика живее в Перник, където е омъжена. Има дъщеря и двама внуци.

Шевиците на Еглика се отличават с особена сила и красота, казват познавачите. Тя обаче отказва да продава творенията си.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button