Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини
Популярно

Язовир „Пчелина“ прелива, „Студена“ се изпуска контролирано

През следващите три дни речните нива ще се понижават или няма да има съществени изменения, съобщиха на страницата си от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Днес,  около и след обяд, на отделни места главно в планинските, северозападните и крайните източни райони ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Очакваните количества са между 1 мм и 5 мм. В петък на отделни места в планините в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд. Количества отново няма да превишават 5 мм.

В събота на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места интензивни и с количества между 1 мм и 5 мм, но може да достигнат и между 15-20 мм.

МОСВ следи и обемите в 52 значими язовира в страната. В момента те са пълни на 77% от сумата от общите им обеми, което е с 0,1% по-малко в сравнение с вторник.

Според данните на МОСВ язовир „Панчарево“ и язовир „Пчелина“ преливат, а язовир „Студена“ се изпуска контролирано.

Оперативните звена в четирите басейнови дирекции в МОСВ бяха активирани със заповед на министър Юлиян Попов на 16 юни след наводненията в западната част на страната. Това е превантивна мярка за осигуряване безопасността на хората и стопанските обекти при предупреждения от Националния институт по метеорология и хидрология за значителни валежи и се привежда в 24-часов режим на работа до преминаване на опасните метеорологични явления.

Източник: perniknews.com

Подобни публикации

Back to top button