Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

За промяна в параметрите на поетия от Община Перник дълг за реконструкция на Двореца на културата, настоява кметът Станислав Владимиров

Кметът на Перник Станислав Владимиров е настоял за промяна на параметрите на поетия от страна на Общината дълг за реконструкция на Двореца на културата в областния град. Това става известно от докладна записка на Владимиров, публикувана на сайта на Общинския съвет (ОбС). Тя предстои да се разгледа на заседание на местния законодателен орган в четвъртък.

В документа е посочено, че дейностите по проекта за обновяването на емблематичната за Перник сграда са забавени. Като причина за това са посочени ковид кризата и настъпилите инфлационни процеси у нас, довели до увеличени цени в сферата на строителството и услугите.

Проектът за Двореца на културата се финансира чрез комбинирана подкрепа по Оперативната програма “Региони в растеж” 2014 – 2020 г. и Фонда за устойчиви градове. С решение от края на 2020 г. ОбС в Перник даде съгласието си за поемането на дългосрочен общински дълг в размер на 1,5 милиона лева. Средствата към този момент обаче не са достатъчни за реализацията на предвидените дейности. Това налага поемането на допълнителен дълг в размер на 1 662 630 лв., е обяснено още в докладната на кмета.

Дворецът на културата в Перник е открит на 10 февруари 1957 година. Днес в него развиват дейност четири културни института. От построяването си до момента по сградата са извършвани само частични ремонти.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button