Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчаниСпорт
Популярно

360 бегачи ще се влючат в състезанието „Трън Ултра Рън“

Триста и шестдесет бегачи ще се включат във второто издание на състезанието по планинско бягане „Трън Ултра Рън“. Те са със 130 повече от участниците в първия маратон в пограничния край, провел се миналата година. Това съобщи на БТА Руслан Зарев – председател на Трънското туристическо дружество, което е организатор на проявата.

Трън Ултра
сн интернет, архив

Надпреварата ще се състои на 13 май.  Участниците ще се състезават по четири трасета. Запазени са трите маршрута от миналогодишното първо издание на маратона и е добавен четвърти с дължина 8 км и денивелация 560 метра. Той е най-къс и е наречен „Бягане до върха“. Средните трасета са „През двата върха“ – 13 км, и „Четири върха Трейл“ – 24 км. Най-голямо предизвикателство остава маршрутът „Десет върха Ултра“ – с дължина 54 км и денивелация +3400 метра. Двете най-дълги трасета (24 и 54 км) са добавени към календара на ITRA – Международната асоциация по планинско бягане, което дава допълнителни точки и повишава персоналния рейтинг на успешно преминалите през тях състезатели, допълни Зарев.

Тази година сред участниците има 8 чужденци от шест държави. В първото издание на маратона се включи само един чужденец от Италия.

За участие се допускат състезатели, навършили 14-годишна възраст . Всички бегачи между 14 и 18 години ще трябва да пристигнат на „Трън Ултра Рън“ с един от родителите си, или с настойник.

Състезанието е организирано с подкрепата на Община Трън и ще бъде открито официално на 12 май с голям концерт.

Източник: PernikNews

Подобни публикации

Back to top button