Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини
Популярно

Кръг от шампионатa по мотокрос ще се проведе в Перник

Кръг от републиканския шампионат по мотокрос ще се проведе тази събота и неделя в Перник

Кръг от републиканския шампионат по мотокрос ще се проведе тази събота и неделя в Перник. Спортната проява се организира от местния клуб по мотокрос M6 Yamaha Racing Team, с подкрепата на община Перник.

Очакват се около 100 участници от над 20 клуба, сред които и представители на Гърция и Румъния. Те ще се състезават на мотополигона по пътя за село Големо Бучино.

Първите състезателни маншове ще се проведат утре (16 септември) от 17:00 ч. В неделя (17 септември) от 10:30 часа ще се състои официалното откриване на шампионата.

“Близо 20 години любителите на мотоциклетните спортове в Перник и региона трябваше да чакат търпеливо, за да видят отново най-добрите в България да карат в кръг от републиканския шампионат по мотокрос”, коментира Мартин Тодоров, председател на M6 Yamaha Racing Team.

Той припомни, че последното състезание от календара на републиканския шампионат е проведено през 2004 година.

Трасето е с дължина 1790 метра, има шест трапеца, финален скок и две ролетки.

Мотокросът е традиционен за Перник спорт. Сред имената, с които градът се гордее са Тодор Гигов, Георги Кашкин, Христо Георгиев, Павел Наков, Борислав Гигов, Роман Николов и др.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button