Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини
Популярно

Няма опасност от преливане на водоеми

Няма опасност от преливане на водоеми и наводнения по поречието на Струма, каза директорът на "ВиК" - Перник

На този етап няма опасност от преливане на водоеми и наводнения по поречието на Струма. Това заяви директорът на “ВиК” Перник инж. Борислав Иванов.

По думите му нивото на язовир “Студена” към днешна дата е около 24 000 000 кубични метра. Според месечния график на Министерство на околната среда и водите в режим на изпускане на язовира може да се премине, едва след като обемът му надхвърли 24.2 млн. кубични метра.

Иванов каза още, че в момента известно количество вода се изпуска само през ВЕЦ “Студена”. Според директора дъждовете, които се очакват в близките дни, няма да бъдат толкова проливни, за да доведат до драстично увеличение в обема на водното съоръжение. Ако все пак това се случи, от “ВиК” – Перник са готови да предприемат мерки за увеличаване количеството на изпуснатата вода. Това от своя страна няма да доведе до значително повишение в нивото на реките в региона, които сега не са в период на пълноводие.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button