Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани
Популярно

От днес до 22 май РЗИ – Перник ще извършва безплатно и анонимно изследване срещу ХИВ, хепатити и сифилис

Регионалната здравна инспекция в Перник ще извършва безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ, вирусни хепатити В, С и сифилис. Кампанията започва от днес и ще продължи до 22 май, информират от ръководството на здравната инспекция. Желаещите да се тестват могат да го направят в работните дни от 10:00 до 11:30 ч. и от 13:30 до 15:00 ч.

Инициативата е по повод Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН – 20 май, и Европейска седмица на изследване за ХИВ (15-22 май). Провеждащата се за 11-а поредна година Европейска седмица на изследване е кампания, насърчаваща партньорските организации в цяла Европа да обединят своите усилия за една седмица два пъти годишно, полагайки допълнителни усилия за тестване и насърчаващи осведомеността относно ползите от по-ранното тестване за хепатит и ХИВ.

Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН е повод хората от различни страни по света да заговорят за СПИН, да се повиши обществената информираност за начините на предаване на ХИВ и други сексуално предавани инфекции, да мотивира хората за отговорност към собственото здраве и да насърчи редовното тестване за ХИВ.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button