Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Ремонтират най-старото учебно заведение в Перник

В ход са ремонтните дейности по сградите на най-старото учебно заведение в Перник – VI СУ “Св. св. Кирил и Методий” и ДГ №15 “Райна Княгиня”, съобщават от общината. С тях се цели подобряване на енергийните характеристики на двете учебни заведения чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност и трансформацията им в сгради с близко до нулево потребление, предаде БНР.

Обновяването на сградите е по проект, осъществяван с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. по меморандума между България и Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия, а програмен оператор е Министерството на енергетиката.

Реализацията на проекта ще допринесе за повишено производство на енергия от ВЕИ и ще подпомогне експертния капацитет в областта на енергийната ефективност.

Вече е подмененd част от покрива на Шесто училище, санирани са физкултурнитя салон, както и част от училищната сграда. Подменя се старата и амортизирана дограма на детска градина “Райна Княгиня”, продължава и топлоизолирането на сградата.

Източник: novini.bg

Подобни публикации

Back to top button