Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Ремонтират училището в село Гълъбник

Община Радомир ще ремонтира училището в село Гълъбник

Община Радомир ще ремонтира Основно училище „Христо Ботев“ в село Гълъбник, съобщиха от администрацията. Предвижда се обновяване на фасадите на столовата и пансиона, смяна на външната дограма на три сгради, покривни работи на училищната постройка и вътрешен ремонт на столовата.

Дограмата и покривът са компрометирани. Основно училище „Христо Ботев“ е единственото учeбно заведение в село Гълъбник. То е общинско, в него се обучават деца и от съседните села  Чуковец, Кондофрей, Касилаг. В пансиона към училището са настанени ученици от социално слаби семейства, живеещи на места без транспортна връзка в общината.

Те получават храна три пъти на ден. В столовата не е правен ремонт от построяването ѝ през седемдесетте години на миналия век. Паралелно ще бъдат приложени и  енергоефективни мерки. Вътрешните обновителни дейности са свързани с нови настилки, окачени тавани, подмяна на вътрешна дограма, облицовки от фаянс, бояджийски работи. монтаж на колонни климатици.

Прогнозната стойност на ремонта е 274 853 лв. без ДДС. Обновените сгради ще допринесат за по-добро качество на образователния и възпитателен процес, убедени са от общината.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button