Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Съветниците на Перник гласуват Бюджет 2024

На извънредна сесия днес в Перник съветниците трябва да приемат бюджет 2024 на града. Сесията е от 13 точки, като почти всички от тях са свързани в някаква степен с бюджетната рамка.

Това е документа, който ще определени политиката на общината в следващите месеци. По време на заседанията на комисиите, преди представянето на бюджета са направени и някои промени.

Малко над 161 милиона лева е проектобюджета на общината.
97 294 560 лв. са държавна отговорност, а 61 611 700 лв. – общинска. 2 328 800 лв. пък е дофинансирането на държавна дейност с общински приходи. Индикативният годишен разчет по сметки за средства от Европейския съюз е в размер на 9 179 321 лв.

Освен бюджета ще се гледа и стратегията за управление и разпореждане с общинска собственост за новия мандат, както и стратегията отделно за тази година. Не е тайна, че именно от тази стратегия и нейното изпълнение идват голяма част от приходите на общината.

Има и точка, която отразява последните промени в закона за местно самоуправление  и местната администрация

Източник: perniknews.com

Подобни публикации

Back to top button