Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчаниСпорт

Турнир по мини футбол в Земен

Турнир по мини футбол ще се състои по повод традиционния събор "Пантеле" в Земен

Турнир по мини футбол ще се състои по повод традиционния събор “Пантеле” в Земен, съобщиха от общинската администрация.

Спортната проява, която е под патронажа на председателя на Общинския съвет Стефан Маринов, ще се състои в две части. Първата от тях ще е тази събота и неделя, когато на футболното игрище в двора на старата гимназия ще се изиграят срещите между записали се в турнира отбори. Финалът на футболното състезание и награждаването ще е на самия празничен ден – 5 август, когато земенчани ще отбележат събора “Пантеле”.

Турнирът по футбол е с аматьорска насоченост и дава изява на всички имащи афинитет към тази игра. Няма ограничение и по отношение на възрастовата граница на участващите. Според регламента максималният брой играчи в един отбор е 5 плюс 1 с предварително излъчен капитан. Днес е последният срок, в които участниците могат да се запишат за спортната надпревара. Жребий ще определи поредността на срещите по часове.

Освен с футбол, съборът “Пантеле” тази година ще бъде отбелязан и с курбан за здраве, който ще бъде дарен от асоциацията “Обединени български животновъди”. В проявите са включени още литийно шествие с иконата на Св. Панталеймон от храма в село Смиров дол, фолклорна програма с участието на шест самодейни състава. На сцената ще се изявят още танцова формация “Майсторите на танца”, както и изпълнителите Илия Луков и Глория. Празникът на Земен ще бъде ознаменуван от заря.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button