Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Започва обновяването на Двореца на културата в Перник

Започва обновяването на сградата на Двореца на културата в Перник, съобщиха от Общината. Главната цел е подобряване на условията за работа на културните институции, намиращи се в сградата и осигуряване достъпа до културен живот на жителите и гостите на града, посредством подходяща инфраструктура чрез извършване на основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност.

Дворецът на културата е открит преди повече от 60 години и оттогава са правени само частични ремонти.

В сградата се помещават Общинският комплекс “Дворец на културата”, Художествената галерия – Перник, Регионалната библиотека “Светослав Минков” и Общинският драматичен театър “Боян Дановски”.

Предвижда се подмяна на дограмата, изолиране на покрива, реставрация на специфични архитектурни елементи. Осигурена ще бъде достъпна среда за лица с увреждания, подменени ще бъдат електроинсталацията и ВиК – елементи. Предвижда се и изграждане на енергийно ефективни вентилационни системи в помещенията на библиотеката и книгохранилищата, обновяване на отоплителната инсталация, както и доставка на нова техника.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button