Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

11 години от голямото земетресение в Перник!

Днес от 10.00 часа пред храма „Свети Иван Рилски“ в Перник ще се проведе молебен за здраве по повод 11 години от силното земетресение в града. За да си спомним, че срещу природата не се върви! Да благодарим на съдбата, че нямаше пострадали и нямаше човешки жертви. Пред читалището в Дивотино, където имаше много пострадали от труса, също ще има молебен и ще се раздаде курбан за здраве!

На 22 май 2012г., в 3,00 часа през нощта земен трус с магнитуд 5,8 по Рихтер разруши домовете на десетки перничани и изплаши до смърт хората в областта. Земетресението беше усетено и в София, където много граждани прекараха цялата нощ под открито небе заради страха от по-силен вторичен трус. Основното земетресение бе последвано от серия вторични трусове, най-силният от тях бе в 4.31 ч. на 22 май. Според информация на Европейския сеизмологичен център той е бил с магнитуд 4,7 по Рихтер. Около 05.15 ч. последва нов силен вторичен трус с магнитуд 4,3 по Рихтер.

Според сеизмолози земетресението на 22 май е най-силното, разтърсвало страната ни през последните 70 години .

Днес животът в Пернишко върви по нормалния начин, но все има спомени за това, че природата е много по-силна от нас
В резултат пострадаха над 18 000 жилища в града и общината.

Източник: PernikNews

Подобни публикации

Back to top button