Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Традиционно изкачване на връх Колош

Традиционно изкачване на връх Колош в Конявската планина организира радомирското туристическо дружество

Традиционно изкачване на връх Колош в Конявската планина организира туристическо дружество (ТД) “Орлите” в Радомир, съобщиха от ръководството му.

Покоряването на върха, висок 1314 метра, ще се проведе тази събота. Записалите се в туристическия поход ще посетят и защитената природна местност Янковец, където растат диви розови божури. Сборен пункт за изкачването ще бъде площадът на радомирското село Извор. Тръгването е в 09:00 часа. Маршрутът ще премине и през манастира “Св. Св. Петър и Павел”. Последната точка от прехода е връх Колош – първенец на Колошкия дял на Конявската планина.
На връщане планинарите ще посетят хижа “Момин кладенец”, където ще се почерпят с радомирска боза.

От ТД “Орлите” информират, че традиционното изкачване е с дължина 17 километра и продължителност в двете посоки между шест и седем часа. Денивелацията на терена е 630 метра.

Припомняме, че дивият божур, растящ в местността Янковец, бе избран за символ на Радомир, промотиращ новия туристически бранд на общината. Логото с цветето присъства на всички празници  – Димитровден, Гергьовден, Сурова, на празника на бозата и т.н. Миналата година бяха връчени и първите сертификати “Запазена марка Радомир” на местни производители.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button