Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Атракционен влак пристигна в Перник

Атракционен влак с над 500 деца от столицата пристигна в Перник

Над 500 деца от столицата пристигнаха днес в Перник с атракционен влак с парен локомотив на Българските държавни железници (БДЖ). Това съобщи за БТА пресаташето на общинската администрация Адриан Скримов. Композицията е част от събитията в празничната програма по повод 1 юни – Международният ден на детето.

Парният локомотив с номер 01.23 потегли тази сутрин от Централна гара – София и пристигна в 11:00 ч. в миньорския град. Пътуващите с влака ще могат да се присъединят към празнична програма пред Двореца на културата в Перник, която включва концерт на детските състави към Обединения детски комплекс.

Днес в града гостува и образователната забавна академия “National Geographic Kids TOUR 2023”. Различни занимателни кътове са обособени в алеята около реката в областния град. В рамките на инициативата малките откриватели ще научат нови и интересни факти, свързани с екологията, технологиите и роботиката, изкуството, животинският свят, природата. За децата са предвидени различни занимания – те ще участват в еко и образователни игри, вълнуващи физични и химични експерименти, спортни активности. Те ще се запознаят и с богатата история на Перник с помощта на специална интерактивна карта.

Любителите на музеите и историята днес могат да посетят и Подземния минен музей в Перник, който е единственият на Балканите, разположен в галериите на първите подземни рудници в България. Отворени за посещение са също Регионалният исторически музей и сградата на Минната дирекция. Децата и техните родители могат да се посетят още Пернишката крепост и Централния градски парк.

Атракционният влак на БДЖ ще потегли обратно към София  в 14:25 ч. По време на пътуването за всички закупили билети за специалния влак ще има и допълнителни приятни изненади по повод отбелязването на 135 години от създаването на БДЖ.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button