Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Новини

Баба Марта донесе веселие в НЧ “Слънце” в с. Ралево

В началото на месец март 2020 г., Народното читалище “Слънце” в с. Ралево организира традиционно празненство по повод Баба Марта. Събитието събра местните жители, както и участници от съседните населени места, за да отпразнуват пристигането на пролетта и да се забавляват с различни културни и забавни активности.

Тазгодишният празник на Баба Марта в НЧ “Слънце” беше особено специален, тъй като бе обогатен с участието на различни групи от общността. Събитието бе насрочено за събота, а началото му беше предвидено за следобедните часове, когато селото се напълни с веселие и разнообразни цветове.

Празничният ден започна с тържествено откриване на празника от председателя на НЧ “Слънце”, който приветства всички присъстващи и изрази благодарност за тяхното участие. След това последваха различни забавни и културни програми, които разнообразиха деня на всички участници.

Една от основните атракции на събитието беше изработването на мартеници. Участниците имаха възможност да си изберат различни цветове и форми на мартениците и да ги изработят сами, като с това подчертаха традиционната българска обичай за здраве и щастие.

Освен това, беше организиран и конкурс за най-красива мартеница, където участниците се състезаваха със своите творчески идеи и умения. Победителите бяха наградени със символични подаръци и почести от читалището.

В рамките на празника бе представена и кратка театрална постановка от местна театрална група, която развесели всички присъстващи със своите забавни сцени и персонажи.

Неизменна част от този празник бяха и фолклорните изпълнения. Местни таланти се представиха с народни песни и танци, които накараха всички да се зарадват и да се присъединят към танцувалното веселие.

Събитието приключи с общо хоро и раздаване на подаръци и мартеници на всички присъстващи. Участниците се разпръснаха с усмивки на лицата си и спомени за един прекрасен и весел ден, посветен на традициите и културата на селото.

Така, НЧ “Слънце” в с. Ралево организира успешен и забавен празник по повод Баба Марта, който обогати живота на местната общност и подчерта важността на традициите и обичаите в нашата култура.

Подобни публикации

Back to top button