Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Библиотеката и РИМ-Перник със съвместна инициатива

Библиотеката и РИМ-Перник със съвместна инициатива за Деня на будителите

Библиотеката и РИМ-Перник със съвместна инициатива за Деня на будителите

В Деня на народните будители ученици от Трън посетиха археологическия обект в местността Кълн над село Врабча. Те бяха посрещнати от екипа на археолога Филип Михайлов от Регионалния исторически музей -Перник, който работи на обекта. Там имаше ден на отворените врати, а децата с интерес слушаха интересния разказ за археологията и археолозите, разкопките и находките в местността.


По идея на Лили Радулова – библиотекар в Регионална библиотека „Св. Минков“, децата имаха среща и с произведенията на нашумелия писател Васил Попов, автор на „Вълчи разкази“, „Мамник“ и „Пермафрост“. Децата научиха, че този млад и успешен писател е отраснал в трънския край. Действието в романа „Мамник“, който стана културна сензация, се развива в трънското село Вракола, а негов прототип е село Филиповци. Лили Радулова разказа и за страховитата птица в романа- едно оживяло от българския фолклор чудовище.

Източник: perniknews.com

Подобни публикации

Back to top button