Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

“Благородният испанец” ще се играе в Перник

Комедията "Благородният испанец" ще бъде играна в Перник през този месец

Комедията “Благородният испанец” предстои да гостува в Перник, съобщиха от Общинския драматичен театър (ОДТ) в града.

Сюжетът на пиесата е свързан със заминаването на група английски туристи на екскурзия до Испания. Именно там те се натъкват на странна местна особа. Той е испанец и освен, че страстно танцува фламенко, може също така страстно да мрази, както и да обича. Мъжът се оказва влюбен във вдовица, която обаче не отговаря на предложенията му. Отвъд многобройните комедийни ситуации, на сцената е сериозното разсъждение за семейството, за човешките отношения, истината и лъжата между двама души, които твърдят, че се обичат, се казва в анотацията на представлението.

Режисьор на постановката е Асен Блатечки. В ролите са актьорите Станимир Гъмов, Румен Угрински, Даниел Пеев, Петьо Петков- Шайбата, Цветомир Иванов, Стефан Рядков, Албена Павлова, Невена Бозукова, Жанина Стоилова и Мария Илиева.

Музиката за продукцията е на Константин Цеков – ФСБ, а специалният грим – на София Ракова. Сценографията е дело на Анелия Райкова, костюмите – на Лиляна Гергишанова.

Комедията “Благородният испанец” ще бъде представена на 26 юни в салона на ОДТ – Перник.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button