Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

ЦИК обяви новите депутати oт Перник

ЦИК обяви имената на четиримата депутати oт Перник в 49-ото Народно събрание

Четирима народни представители ще представят Перник в 49-ото Народно събрание, показва разпределението, оповестено от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Двама депутати от ГЕРБ-СДС са избрани от Перник в новия парламент. Водачът на листата Георг Георгиев има богата професионална биография. Завършил е Софийският университет (СУ) “Св. Климент Охридски” и е магистър по политология. Георгиев е член на политическа партия ГЕРБ от 2010 г. През 2014 г. е избран за председател на структурата на “Младежи ГЕРБ”. Преизбран е за председател на организацията през 2021 г. След предсрочните парламентарни избори, проведени през есента на 2014 г., е избран за народен представител.
През май 2017 г., Георгиев е назначен за заместник-министър на външните работи в третото правителство с министър-председател Бойко Борисов.

На депутатска банка ще бъде и последната в листата Христина Георгиева, която получи най-много преференции – 2236. Тя работи като педагогически съветник в Средно училище с изучаване на чужди езици “Д-р Петър Берон” в Перник. Завършила е бакалавърска степен в Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград. По-късно се дипломира с магистърска степен “Политически мениджмънт” в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, придобива и следдипломна квалификация “Педагогическа психология”. Народен представител в 45-ото и 48-ото Народни събрания (НС).

Водачът на листата Бойко Рашков е избраният от “Продължаваме Промяната – Демократична България” депутат в 14-ти МИР – Перник. Бойко Рашков е юрист и университетски преподавател по право. В периода 1995 до 2001 г. директор на Националната следствена служба. Народен представител е в 39-ото НС, заместник-министър на правосъдието от 2008-а до 2009 година. Между 2013 и 2018 г. е председател на Национално бюро за контрол на специални разузнавателни средства. От май 2021 г. е министър на вътрешните работи в първото и второто служебно правителство на Стефан Янев, както и в редовното правителство на Кирил Петков (13 декември 2021 г. – 2 август 2022 г.). Депутат в 48-ото НС.

В парламента влиза и водачът на листата на “Възраждане” в 14-ти МИР Димо Дренчев. Той е роден през 1978 г. в Ботевград, живее в София. По професия е икономист, занимава се с частен бизнес – производство на метални изделия, има 26 години трудов стаж. Семеен е, баща е на три деца. Той е от основателите на “Възраждане” в региона. Бил е народен представител в предишното НС.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button