Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Новият български филм “Чалга” беше представен в Брезник

Новият български филм “Чалга” беше представен в Брезник – в салона на Народно читалище “Просвещение 1870”, пред младежка аудитория.

Режисьорът и автор на сценария Мариан Вълев разказа за БТА как е възникнала идеята за създаването на филма.
“Тя се зароди от познанствата, контактите и наблюденията ми над много млади хора в ранна възраст от живота им. Хора, които някак си странно повтаряха разсъжденията си, а начинът им на мислене беше еднакъв. В един момент разбрах, че съдбата на главната героиня в “Чалга” не е изолиран случай, а нещо, което се повтаря до такава степен, че се превръща в модел на поведение и подражание”. Вълев определи процеса по създаването на лентата като започнал стъпка по стъпка.

“Осъзнах, че ми трябва някакъв по-директен начин на заснемане, чрез който зрителите да се докоснат по-близо до персонажите, усещайки по естествен начин многообразието от характери, конфликти и събития. Желанието ми бе да се почувстват все едно самите те стоят зад гърба на основната актриса. За това избрахме кадрите да бъдат заснети с телефон. Той има много плюсове, а с камера нямаше как да предадем тези неща”, сподели авторът.

На въпрос какво е посланието, което филмът адресира към зрителите, Вълев отговори, че оставя самите те да го открият и почувстват по емоционален начин.

Той коментира и как да разграничаваме правилните от грешните избори в своя живот днес, каквато е и основната сюжетна линии в създадената от него продукция: “Ние имаме в себе си едно качество, което някои хора наричат Божи глас. Това е нашата съвест. Ако се вслушаме малко повече в нея, няма как да сгрешим в житейските си избори“.

Елизабет Методиева, един от продуцентите и участниците във филма разкри подробности от снимачната площадка. Тя отбеляза, че екипът, създал “Чалга“, се е сработил доста добре и се е превърнал в едно голяма семейство.
“Нори и Цвети (главните героини във филма, бел.авт.) са прекрасни момичета. Благодаря на Мариан и Господ, че ни събра с тях, както и с останали актьори, които снимахме. Сред тях са големи имена като Димитър Рачков, Любо Нейков, Виктор Калев, Кръстю Лафазанов, от които човек само може да се учи. С опита си те направиха още по-цветно и хубаво това, което всички ние искахме да разкажем като история”, заяви Методиева. Тя посочи, че това е първият й дебют в игралното кино.

“Този филм за мен е специален и винаги ще остане такъв, каквито и други проекти да имам. Той е специален с това, че всички оставихме сърцата си в него и почувствахме историята му. Нямам амбициите да се занимавам с актьорско майсторство. По-важното беше, че имах възможността да се докосна до самия процес и бях през цялото време на снимките. Киното е една магия, в която, ако се потопиш един път, трудно излиза от теб. Щастлива съм, че я усетих.” допълни Елизабет Методиева.

Представянето на филма “Чалга” в Брезник бе със свободен вход и се организира по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Брезник.

Източник: bta.bg

Подобни публикации

Back to top button