Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпорт
Популярно

Община Перник ремонтира първия училищен басейн в града

Община Перник ще ремонтира първия и все още единствен училищен басейн в града. Той се намира в X-то основно училище „Алеко Константинов“, в обособен спортен блок с топла връзка към учебните помещения, съобщиха от администрацията. Съоръжението  е с воден обем 155 куб.м и дълбочина от 1 м до 1,40 метра.  Към него има  съблекални, душови помещения, санитарни възли, стая за треньори, склад и др.

По стените на помещенията се наблюдава компрометирана мазилка и влага. Част от фаянсовите покрития, включително в басейна, са  нарушени. Санитарните помещения също се нуждаят от ремонт. Вентилационна система и техническото оборудване за обработка на водата са морално остарели и не изпълняват предназначението си.

Предвижда се да се постави нова облицовка и хидроизолация по дъното и стените на басейна. Ще се обнови  настилката и облицовката на обходната зона, съблекални, душови помещения, санитарни възли, ще се монтират нови ВиК, електрическа и вентилационна инсталация и техническото оборудване за обработка на водата в басейна. Ще се осигури и достъпната среда  и свободно ползване от хора с намалена подвижност с различни затруднения. Ремонтът е с прогнозна стойност 518 333 лв. без ДДС.

В момента община Перник строи закрит басейн в сградата на Основно училище „Св. Иван Рилски“ в центъра на града, който е модерен и отговаря на всички съвременни изисквания. Засега много перничани водят децата си да плуват в басейните в София.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button