Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Правят лечебница за безстопанствени кучета

Лечебница към общинския приют за безстопанствени кучета ще правят в Перник

Лечебница за общинския приют за безстопанствени животни предстои да се изгради в Перник. Тя ще е ситуирана в непосредствена близост до приюта на специално предвиден за целта терен. Конструкцията ще се състои от 4 мобилни модула с обща дължина 13 м, ширина 8 метра, височина 3 метра.

Избрана да изгради лечебницата е фирма „Юнис“ ЕООД, чиято оферта е 83 973 лв. без ДДС. Пред БТА зам.-кметът на Перник Мартин Жлябинков е заявил, че тя ще отговаря на всички съвременни изисквания.

В момента медицинските грижи за животните се полагат в амбулатория, която е пред срутване и според Жлябинков има спешна необходимост от ново лечебно заведение. „Сега тук са настанени 165 кучета. Освен безстопанствени, все повече са и домашните любимци, най-често четириногите са изоставяни от близки на починалите им стопани“, обясниха от общината пред БТА.

Преди няколко години в община Перник започна реализацията на проект съвместно с фондация „Четири лапи“ за безплатна кастрация и ваксинация на бездомни и дворни кучета. Всяко куче, преминало по програмата, е чипирано, обезпаразитено, ваксинирано и с издаден паспорт, а стопаните им са освободени от годишната такса. От управата поставиха и над 30 къщички за бездомни кучета в различни междублокови пространства.

Източник: perniknews.com

Подобни публикации

Back to top button