Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Вдигат част от пенсиите със задна дата

Голяма новина за част от пенсионерите у нас. Вдигат им парите със задна дата.

Всеки учител или непедагогически специалист, който е бил в трудово правоотношение към 1 януари 2023 г., независимо от това, че към 1 август 2023 г. е бил вече с прекратено трудово правоотношение, има право да потърси изплащане на полагащото му се увеличение на основание Анекс № Д01-192/10.08.2023 г. към Колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищното образование от 06.12.2022 г. първо от директорите на училищата по доброволен път, а след това, ако получи отказ – по съдебен ред в рамките на 3-годишната давност. Това съобщи финансовият портал „Парите ни“.

Увеличението по анекса се отнася за трудовото възнаграждение, получавано от 1 януари 2023 г. до датата на прекратяване на трудовото правоотношение.

Това се казва в становище на КНСБ на въпроса дължи ли се увеличен размер на трудовите възнаграждения на учители и непедагогически специалисти, които са с прекратени трудови договори към сключване на Анекс № Д01-192/10.08.2023 г. към Колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищното образование от 06.12.2022 г.

Анексът предвижда увеличение на работните заплати на педагогическите специалисти с 15% и на непедагогическия персонал – съобразно с увеличението на минималната работна заплата за страната и договореностите в чл.28 на КТ.

Източник: perniknews.com

Подобни публикации

Back to top button