Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Машини в Перник дават храна за кучета срещу пластмаса

Две вендинг машини, които срещу празна пластмасова бутилка дават порция храна за кучета бяха поставени днес в Перник. Единият от кучематите се намира в близост до алеята на спорта под ОДК, а другият е поставен при стадион „Металург“ в кв. „Изток“.
Новата придобивка, която има за цел перничани да събират разделно пластмасови бутилки от вода и същевременно това да е от полза и на животните е предоставена от „Credissimo“. Това е първата част от съвместната инициатива, а в идните месеци в града ще бъдат изградени и две площадки за свободно разхождане на домашни кучета.
Устройствата са автономни и не е необходимо включване към електрозахранване, тъй като са снабдени със соларни панели и работят изцяло със слънчева енергия. Събраните разделно отпадъци от бункера ще бъдат предавани на организация за разделно събиране на отпадъци за по- нататъшното им оползотворяване.
На лицевия панел на кучематът са разположени отворът за поставяне на празна бутилка, както и отвор за изливане на вода, която постъпва направо в разположения най-долу съд за пиене на вода от животното. Процесът е напълно автоматизиран – след постъпване на бутилката и преминаването през съответния датчик, специалното, предварително настроено устройство-дозатор с електромагнитен клапан отпуска точното количество гранулирана храна в съда за хранене.
Източник: perniknews.com

 

 

Подобни публикации

Back to top button