Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини
Популярно

Жители на пернишки квартали на протест

Жители на пернишките квартали "Тева" и "Мошино" излязоха на протест във връзка с незаконно създадено сметище

Протест срещу незаконно създадено сметище между кварталите “Мошино” и “Тева” в Перник организираха живеещи на територията им. В него се включиха представители на различни сдружения и организации.

Протестиращите заявиха, че проблемът с незаконното изхвърляне на строителни и битови отпадъци в близост до кварталите се случва от години. По думите им това създава предпоставки за разнасяне на зарази и заплаха от екологична катастрофа.

Симона Петрова, координатор на партия “Български гласъ” и един от организаторите на протеста заяви, че при тях са постъпили редица сигнали от жителите на кварталите за незаконното сметище, но до момента няма решение на проблема.
Внесено е отворено писмо и уведомление до кмета на Перник, с копие до Общинския съвет, за установяване собствеността на терена и фирмата, която отговаря за почистването в района.

В писмото си протестиращите отправят искане за извършване на необходимите действия и проверки от страна на отговорните институции. Те са готови да предприемат и ефективни стачни действия, ако исканията им не бъдат удовлетворени.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button